Lygia Alexandrescu sespre beneficiile psihologice ale exercitiului fizic

Exercitiile fizice nu sunt doar bune pentru corp, ci si pentru minte. În timp ce beneficiile fizice, cum ar fi flexibilitatea crescută, controlul greutății, scăderea tensiunii arteriale și riscul redus de diabet sunt adesea susținute ca principalele profituri ale  antrenamentului, recompensele mentale pot fi la fel de esențiale pentru confortul general.

Eliberarea de anxietate și depresie

Exercițiile fizice pot face minuni pentru sănătatea psihologică pe termen scurt și lung, conform Lygia Alexandrescu. Activitatea fizică acționează pentru a difuza depresia prin mărirea endorfinei în organism. Endorfinele sunt neurotransmițători chimici care corespund semnalelor de la un neuron la altul. Acestea joacă un rol cheie în funcționarea generală a sistemului nervos al corpului: calitățile lor analgezice fac ca cineva să se simtă excelent. Exercițiul este un stimulent de dispoziție dovedit tehnic și poate chiar avansa capacitatea de a lua decizii solide. Pe scurt, exercițiile frecvente pot ajuta procesul emoțiile negative, așa că sunt mai bine echipate să se concentreze asupra pozitivului. Activitatea minuțioasă permite, de asemenea, persoanelor să se retragă d grijile lor și să fugă de ciclul negativ care adesea permite gânduri anxioase și depresive.

Reducerea stresului

Fie că o persoană este un avocat corporativ sau un părinte care stă la domiciliu, stresul îi afectează cu siguranță într-un fel saualtul. Totul, de la disconfortul gastro-intestinal la durerile de cap, poate fi atribuit anxietății și este important să monitorizați aceste boli pentru a vă asigura că nu indică o afecțiune mai gravă. Exercițiile fizice motivează, de asemenea, sistemele nervoase centrale și simpatice ale corpului pentru a conversa, îmbunătățind capacitatea de a răspunde la situații de impozitare.

Creșterea stimei de sine

Exercițiile fizice regulate permit scăderea în greutate și îmbunătățirea tonusului muscular, ceea ce face de obicei o persoană să se simtă mai bine cu sine. Chiar dacă o persoană nu a pornit în călătoria de fitness cu scopul de a îmbunătăți fizicul, nu se poatenega creșterea psihologică a încrederii care se potrivește cu un confort fizic îmbunătățit.

Somn de calitate

Din motive evidente, exercițiile fizice pot duce la un somn mai bun, deoarece consumă energie fizică, corpurile devin încet mai obosite. Cu toate acestea, exercițiile fizice nu fac decât să epuizeze o persoană; poate avansa durata efectivă și calitatea restului. Efortul fizic îmbunătățește timpul petrecut în “somnul profund”, care restabilește funcțiile de bază ale corpului și îipermite să combată mai eficient bolile și microorganismele și să ajute bunăstarea holistică a inimii.

Îmbunătățirea memoriei

Activitatea fizică regulată a fost confirmată pentru a îmbunătăți capacitatea creierului de a ține cont și de a învăța lucruri noi. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, partea creierului se micșorează, împiedicând memoria și păstrarea informațiilor generale. Lygia Alexandrescu spune că exercițiile fizice îmbunătățesc producția de celule, sporind la rândul lor atât capacitatea copiilor, cât și a adulților de a memora notiuni noi și de a aborda noi perspective de viata.

Media Contact
Company Name: Silueta Naturala
Contact Person: Lygia Alexandrescu
Email: Send Email
Phone: 0737 458 382
Address:CALEA DOROBANTILOR NR. 20-28, BL. 11, AP. 2 SECTOR 1
City: BUCURESTI
Country: Romania
Website: https://silueta-naturala.ro/